Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Arkivarie till stadsarkivet i Lunds kommun

Arbetsuppgifter

Enheten för Stadsarkiv i Lund söker nu en arkivarie med placering vid Arkivcentrum Syd för arbete huvudsakligen med pappersbaserad information. Du ska kunna arbeta både operativt och strategiskt. I arbetsuppgifterna ingår att bedriva tillsyn, ta fram och implementera säkra och hållbara rutiner för arkiv- och informationshantering, genomföra gallringsutredningar samt ge råd och stöd till kommunens verksamheter. Du kommer att medverka i att driva och utveckla stadsarkivets nätverk för arkivansvariga ute i verksamheterna. Att planera och genomföra utbildningar inom informationshanteringsområdet ingår också i dina arbetsuppgifter, liksom att handleda praktikanter. Som representant för stadsarkivet i Lund står du för välfungerande kommunikation, pragmatisk service och stöd till förvaltningarna och andra verksamheter. Du kommer dessutom att ta emot leveranser, ordna och förteckna arkiv, göra sekretessbedömningar och lämna ut allmänna handlingar. Du ska driva arbetet med att tillgängliggöra stadsarkivets samlingar till en bredare publik och vara en självklar aktör i samarbetet med de andra arkivinstitutionerna på arkivcentrum syd. Lunds kommun ingår i samverkansprojektet SkånEarkiv, en gemensam e-arkivslösning för 16 skånska kommuner, och i det arbetet kommer du att delta som representant för Lunds kommun.

Kvalifikationer

Du är högskoleutbildad inom arkiv-/informationsvetenskap. Du har mycket goda kunskaper om arkivlagen och offentlighets- och sekretesslagen. Har du kunskap om annan relevant lagstiftning, främst kommunallagen och förvaltningslagen, ser vi detta som meriterande. Du har flerårig erfarenhet som arkivarie eller annan erfarenhet som bedöms relevant. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i kommun, landsting eller annan offentlig förvaltning.

Du ska ha lätt för att skapa relationer och ha ett pragmatiskt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du ska ha god pedagogisk förmåga och vara van vid att hålla utbildningar och föredrag. Du är tydlig och strukturerad. Du har goda datorkunskaper generellt och särskilt inom Office-paketet. Du har mycket god goda kunskaper i det svenska språket och kan uttrycka dig tydligt och korrekt i både tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat i förteckningsstödet Visual arkiv.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-23

Referensnummer

KK 2019-40
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Mats Johansson
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 75 61

Facklig(a) företrädare

Namn: Cecilia Åkesson
Title: Vision
Telefon: 046-35 50 00

Administrativa avdelningen, Kommunkontoret

Tillbaka till lista