Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Vi arbetar aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare för såväl nuvarande som blivande medarbetare. En viktig del i detta arbete är att möjliggöra en bra vikariehantering och tryggare anställningar för vår visstidsanställda personal som också säkerställer att verksamheternas behov av extra personal kvalitetssäkras. Under hösten kommer vi att påbörja arbetet med att digitalisera vikariehanteringen och utveckla våra arbetssätt för att skapa framtidens bemanningsenhet.

Vill du utveckla och utvecklas med oss på HR- och kommunikationsavdelningen i barn- och skolförvaltningen? Vi sitter i moderna lokaler i centrala Lund med goda pendlingsmöjligheter.

Enhetschef vikarieenheten/VFU samordning

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för förvaltningens vikariehantering och VFU-samordning kommer du, tillsammans med dina medarbetare, bygga upp och skapa en modern vikarie- och VFU enhet som bidrar till förvaltningens kompetensförsörjningsarbete. Initialt kommer ditt uppdrag att innebära att implementera nytt IT-stöd, Time Care Pool, och digitalisera tidrapporteringen för vikarier. Du kommer också att, i samarbete med verksamheterna, HR och kommunikation, ta fram nya rutiner och arbetssätt som möjliggör ett professionellt stöd till verksamheterna.

I ditt uppdrag som enhetschef kommer du att vara chef för medarbetare inom vikarieproffsen samt en bemanningsadministratör. Du har ansvar för enhetens arbetsmiljö, budget, personal och verksamhet.

I enhetens uppdrag ligger exempelvis att:
• bemanna verksamheterna med vikarier
• utvärdera och kvalitetssäkra vikarier
• samordna introduktions/informationsträffar för nya vikarier
• samverka och samarbeta med utbildningsanordnare för att synliggöra Barn- och skolförvaltningen som framtidens arbetsplats
• bygga upp och utveckla den nya VFU-organisationen i förvaltningen och samordna arbetet kring mottagande av VFU-studenter. Enheten kommer att fungera som länk till de lokala VFU-samordnare som finns på förskolorna och skolorna
• initiera och genomföra riktad kompetensutveckling för handledare och samordna aktiviteter för handledare och studenter

Du driver och utvecklar arbetet och säkerställer att vikarie- och VFU enheten är proaktiv i kontakten med såväl interna som externa samverkansparter.

Kvalifikationer

Vi vill att du har universitets- eller högskoleexamen, minst 180 hp, inom det beteendevetenskapliga området. Du behöver också ha chefs- eller projektledarerfarenhet och har du genomfört något projekt- eller ledarutvecklingsprogram är det meriterande. Har du tidigare erfarenhet av likvärdigt uppdrag är detta också meriterande.

För oss är det viktigt att du är en trygg ledare som får andra människor att växa i sina uppdrag och du arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt. Du har förmåga att se lösningar istället för hinder och du tycker om att arbeta i team. Har du dessutom erfarenhet av utvecklingsarbete och kännedom om barn- eller skolverksamhet kommer det att underlätta ditt arbete.

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga kollegor i barn- och skolförvaltningen samt mycket kontakt med externa aktörer. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga.

Ditt uppdrag kommer att präglas av förändrings- och utvecklingsarbete och för att trivas i uppdraget tror vi att du har ett flexibelt förhållningssätt som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt. Du är kreativ och har förmåga att tänka nytt men kan också se konsekvenser och sakers långsiktiga betydelse.

Vi förutsätter att du är bekväm med att arbeta i olika system och IT stöd och hos oss kommer du bland annat att arbeta i Personec, WinLas och Time Care pool.

Hos oss får du engagerade och kompetenta kollegor, möjlighet att vara med och påverka och vi har ett gott arbetsklimat och nära till skratt. Vi erbjuder ledarnätverk, flextidsavtal, friskvård och möjlighet att semesterväxla. Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-31

Referensnummer

BSF 316/2019
Vi kommer att hålla våra första urvalsintervjuer den 15 och 20 augusti och ber därför dig som söker att planera din tillgänglighet. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Charlotte Svensson
Title: HR- och kommunikationschef

Namn: Petra Segerdahl
Title: tf Enhetschef vikarieenheten/VFU samordning

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga representanter
Title: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 5000

HR och kommunikation

Tillbaka till lista