Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Utbildningsområde 7, inom Barn- och Skolförvaltningen i Lunds kommun, består av 12 skolor placerade i centrala, södra, och västra delarna av Lund samt Genarp. Verksamheten inom utbildningsområdet leds av ett ledningsteam bestående av skolområdeschef, administrativ chef och rektorer.

Nu söker vi två skolsekreterare till utbildningsområde 7. Varmt välkommen med din ansökan!

Två skolsekreterare till Utbildningsområde 7

Arbetsuppgifter

Som skolsekreterare är du verksamhetens ansikte utåt. Du kommer ständigt att driva många parallella processer samtidigt med dina arbetsuppgifter av service till elever, föräldrar, personal och kontakt med allmänheten.

Arbetsuppgifterna är varierande såsom vikarieanskaffning, administration av elevregistret, handläggning av anställningsavtal, lönerapportering, ekonomi med budget, uppföljning och fakturahantering, diarieföring, betyg, sekreterarskap i olika grupper samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter och rutiner.

Du kan komma, som en del av skoladministrationsteamet, att arbeta med samtliga skolenheter i utbildningsområdet, men ha en primär arbetsplats. Vi söker Skolsekreterare till Vårfruskolan och Genarps skola.

Kvalifikationer

För att bli aktuell för en tjänst som skolsekreterare hos oss, ska du ha lägst gymnasieutbildning inom ekonomi eller eftergymnasial utbildning inom tex ekonomi/administration. Därutöver ska du ha några års erfarenhet av liknande arbete, gärna som skolsekreterare.

Arbetet kräver goda IT-kunskaper och erfarenhet av arbete i olika program och system, framförallt;
• Office-paketet, främst Word och Excel
• Procapita, Tieto Education, Skola 24 och Raindance

För att trivas och fungera väl i rollen som skolsekreterare hos oss behöver du vara flexibel, lösningsfokuserad och trivas med ett högt arbetstempo med varierande arbetsuppgifter. Du ska ha stor förmåga att kunna organisera, strukturera och prioritera. Du ska kunna arbeta självständigt, men också ha lätt för att samarbeta med alla inom skolområdets organisation.
Du ska ha förmåga att ta initiativ till förbättringar och utveckla rutiner inom det egna arbetsområdet. Du ska ha lätt för att kommunicera och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på ett tydligt och korrekt sätt.

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-12

Referensnummer

BSF 436/2019
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och sökande kan kallas till intervju innan sista ansökningsdag. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Katya Wedjesjö
Title: Rektor Genarps skola
Telefon: 046 359 72 84

Namn: Bengt Henricson
Title: Administrativ chef
Telefon: 046 -359 7148

Namn: Maria Tagesson Holmstedt
Title: Rektor Vårfru/Apelskolan
Telefon: 046 -359 7156

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Utbildningsområde 7

Tillbaka till lista