Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen är Lunds kommuns största förvaltning och ansvarar för den kommunala förskolan, grundskolan och grundsärskolan tillsammans med 3 500 medarbetare och med en omsättning motsvarande ca 2,6 miljarder. Förvaltningen har med start den 1 januari 2019 gått in i en ny organisation där Avdelningen för Ekonomi och Strategisk lokalplanering har en utvecklande, lärande och spännande resa framför sig. Då vi har skapat nya spännande tjänster söker vi nya medarbetare till vårt team både i det operativa och strategiska arbetet.

Gemensamt för samtliga stödverksamheter är att vi finns till för att avlasta och stödja kärnverksamheten, så att skolledare, lärare och annan pedagogisk personal kan lägga tid och fokus på kärnuppdraget, dvs. barn och elever, utveckling mot likvärdig utbildning och undervisning med hög och jämn kvalitet. Som anställd i en stödfunktion ingår det därför, oavsett hur det egna grunduppdraget är definierat, att alltid sträva efter att ge bästa möjliga service och att tillsammans med övriga stödfunktioner möta kärnverksamhetens behov på ett så bra sätt som möjligt.

Vi är sju personer som arbetar med ekonomifrågor på barn- och skolförvaltningen och söker nu en ny kollega. Vårt mål är att ge ett kvalificerat stöd i ekonomifrågor som bidrar till verksamhetens utveckling. Du välkomnas av ett gäng med bred kompetens och god sammanhållning. Vi hjälper varandra när det behövs, har möjlighet att själva påverka hur våra arbetsdagar ser ut och har alltid nära till skratt.

Avd Ekonomi- och Strategisk lokalplanering söker Controller

Arbetsuppgifter

Som Controller till förskoleverksamheten på barn och skolförvaltningen arbetar du strategiskt för att utveckla ekonomiarbetet med, i huvudsak, förskoleverksamheten. Du kommer ha ett nära samarbete med ekonomer, verksamhetschef, utbildningschefer och administrativa chefer samt vara en del av förskoleverksamhetens ledningsgrupp. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta budget, uppföljning, bokslut, utredningsuppdrag och service till verksamhetschef och utbildningschefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant ekonomiexamen från högskola/universitet. God datorvana samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är ett krav. Vi förutsätter också att du har goda kunskaper i Office-paketet, framförallt i Excel. Meriterande är om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och kunskap i affärssystemet Raindance och/eller analysverktyget Qlickview som vi använder. Som person är du utvecklingsinriktad, har god förmåga att se helheter och har god kommunikativ förmåga. Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompetensutveckling och friskvård.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-25

Referensnummer

6/2019
Ange gärna löneanspråk i din ansökan Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: André Levin
Title: Ekonomichef

Skolkontoret, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista