Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Junior RPA Utvecklare som vill automatisera bort alla tråkjobb

Arbetsuppgifter

Brinner du för utveckling och har en önskan om att göra livet enklare för mänskligheten? Lunds kommun söker nu en junior RPA-utvecklare, med placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö centralt vid Lunds station. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka!

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar ca 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 120 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

IT-avdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, service och support samt ansvarar för ITinfrastrukturen. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT-avdelningen arbetar idag cirka 55 medarbetare.

Hos oss får du chansen att utföra ett viktigt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Lunds kommuns vision Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet.

Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du får möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.

Lunds kommun får du möjlighet att komma in i en stor koncern där du kan växa inom din roll med hjälp av mer erfarna kollegor. Lunds kommun är Sveriges tolfte största kommun så det finns goda utvecklingsmöjligheter inom olika områden beroende på intresse och kompetens.

I rollen som RPA-utvecklare kommer du att arbeta med den ledande tekniken för mjukvarurobotar. Rollen innebär att du är med från början och designar en process som utmynnar i ett körschema och script. Du kommer att konfigurera automatiseringsflöden samt förvalta automatiseringsapplikationen. Vidare kommer du att arbeta med att utveckla robotiserade processlösningar samt optimera användandet av robotmjukvara. Du kommer även vara ansvarig för viss dokumentation och testning kopplat till utvecklingen av mjukvaran. Du kommer att utföra ditt arbete tillsammans med experter för de olika funktionerna som även fungerar som uppdragsgivare.

Kvalifikationer

I din roll som RPA-utvecklare kommer du att komma i kontakt med många olika medarbetare och det är därför viktigt att du är kommunikativ, öppen och social. Du behöver även vara pedagogisk för att kunna diskutera fram olika lösningar.

Du har intresse för processtyrda organisationer samt grundläggande programmeringskunskaper. Vidare är du analytisk, har ett logiskt tänkande och gillar att lösa problem.

Vi söker dig som nyss avslutat din Högskole- eller Universitetsutbildning, kanske inom systemvetenskap eller datateknik. Meriterade är om du tidigare arbetat med någon RPA plattform men detta är inget krav. Din förmåga att möta användare, ditt intresse för utveckling och processkartläggning är vad vi fokuserar på .

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-25

Referensnummer

kk 2018/41
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Magnus Nordström, enhetschef
Telefon: 046-359 47 46

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

IT-avdelningen, Kommunkontoret

Tillbaka till lista