Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Avfallscoach, projektledare i Lunds kommun

Arbetsuppgifter

Lunds kommun söker en avfallscoach som ska arbeta internt inom kommunorganisationen som projektledare. Anställningen är tidsbegränsad till cirka 1 år.

Vi arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och ligger i framkant i Sverige med tuffa hållbarhetsmål och ambitiösa åtgärder inom bland annat avfallsområdet.

Som avfallscoach ska du vara pådrivande för det lokala avfallsarbetet genom att ta fram en handlingsplan och initiera åtgärder som kan ge goda resultat inom avfallsområdet på både kort och lång sikt.

Din roll blir att samarbeta med övriga kommunorganisationen och arbeta tillsammans för att prioritera och sätta igång aktiviteter som behövs för att öka återanvändning och återvinning inom kommunens verksamheter. Du ska även arbeta för att minimera matsvinn och en generell avfallsminimering i kommunens verksamheter där frågor såsom upphandling, IT och bygg berörs. I arbetet ingår även att samordna och hålla seminarier och leda workshops och ge stöd och råd via personliga möten, e-post och telefon.

Tjänsten är placerad vid Lunds Renhållningsverk. Lunds Renhållningsverk består av 116 personer som arbetar med allt som rör återvinning och avfallshantering i Lunds kommun. Kontorsplats kommer även att finnas på kommunkontoret för att samverka med den miljöstrategiska enheten. Enheten består av 12 personer som arbetar med hållbarhetsfrågor. Det finns därför goda möjligheter till utbyte av idéer och samarbete med övriga kollegor. Handlingsplan och prioriteringar för arbetet tas fram under hösten i samverkan med Kommunkontoret.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning med naturvetenskaplig, teknisk eller samhällsvetenskaplig inriktning. Du bör ha erfarenhet av miljöstrategiskt arbete och att driva utvecklingsprojekt.

Eftersom en stor del av arbetet handlar om samordning, påverkansarbete och kommunikation är det viktigt att du har god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt. Du navigerar tryggt och säkert i olika sociala sammanhang. Du tycker det är roligt att inspirera andra och det är också något du är duktig på. Uppdraget kräver vidare att du har förmåga att arbeta självständigt.

Du har kunskap och förståelse om avfallsfrågans olika aspekter. Det är meriterande om du har kunskap om hur politiskt styrda organisationer fungerar.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Sista datum: 2020-10-31

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-08-25

Referensnummer

KK 2019/23
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Jon Andersson
Title: chef miljöstrategiska enheten
Telefon: 046-359 58 40

Namn: Agneta Ingemarsson
Title: tf förvaltningschef
Telefon: 046-359 53 87

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision: vision.lund@lund.se

Strategisk utvecklingsavdelning, Kommunkontoret

Tillbaka till lista