Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Pedagogisk samordnare övergripande uppdrag

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och starta upp något nytt!

Du kommer att handleda arbetsgrupper i det brukarnära arbetet samt följa upp och utvärdera pedagogiska arbetsmetoder. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt på beställning av enhetschefer i arbetsgrupper med behov av extra stöd och hjälp. Genom observation kommer du att undersöka behovet och därefter komma med förslag på åtgärder.

I uppdraget ingår även att handleda stödpedagoger på enheterna, samla till nätverksträff, utbilda medarbetare inom Boende LSS i pedagogiska arbetsmetoder.

Du kommer att samarbeta med både interna och externa parter till exempel pedagogiska samordnare på enheterna, enhetschefer, arbetsterapeuter och sjukgymnaster samt vuxenhabiliteringen.

Som pedagogisk samordnare ingår det även att:
- Omvärldsbevaka.
- Skapa förutsättningar för att tillämpa evidensbaserad praktik.
- Vara ett stöd i arbetet med kvalitetsutveckling utifrån ledningssystem för kvalitet.
- Ha fördjupad kunskap om samhällets olika aktörer som kan ge stöd till personer med funktionsnedsättningar samt etablera samverkan med de olika aktörerna och nätverken som är viktiga utifrån den enskildes behov.
- Medverka till att verksamheten håller en god kvalitet genom att arbeta utifrån angivna måldokument.
- Kvalitetssäkra social dokumentation och genomförandeplaner på enheterna.
- Dokumentera och utföra administrativa arbetsuppgifter.

Eventuellt kommer det även att ingå att hjälpa myndighetsfunktionen att utreda och stötta stöd-/avlastningsfamiljer.

Arbetstiden kommer främst att vara förlagd måndag till fredag med kvällstjänstgöring cirka en kväll per vecka. Även helgtjänstgöring kan förkomma. Du kommer att arbeta mot LSS-bostäder i hela Lunds kommun med utgångspunkt från våra lokaler i Sankt Lars-parken i Lund.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen med i första hand pedagogisk eller beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Utbildning i alternativ kommunikation, lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och Marte Meo är meriterande.

För att lyckas i uppdraget har du pedagogisk förmåga och kan förmedla kunskap till andra. Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer vilket gör att du kan möta olika målgrupper utifrån deras förutsättningar och anpassar dig efter situationen.

Vi vill att du är utvecklingsinriktad och engagerad. Du är initiativrik och kommer med förslag på hur verksamheten kan utvecklas. Du har ett konsultativt förhållningssätt och är tydlig och rak i din kommunikation.

Du är även analyserande, reflekterande och ordningsam.

Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska språket. Meriterande är kunskap i tecken som alternativ och kompletterande kommunikation (TAKK).

God datorvana är ett krav då det är ett av dina arbetsverktyg.

Vi kommer att ha löpande intervjuer.

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-13

Referensnummer

VoO 277/2018
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Katarina Malmborg
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 62 53

Namn: Helene Hellström
Title: Verksamhetschef
Telefon: 046-359 62 00

Facklig(a) företrädare

Namn: Lars Öst
Title: Vision
Telefon: 046-359 55 77

Kalkgränden 1-13, BOH, Vård- och omsorgsförvaltningen

Tillbaka till lista