Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region.

Kulturverksamheten omfattar enheterna kulturskola, konsthall, arrangemang och scener.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning för kommunens barn och unga i åldrarna 6-19 år. Förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, komposition och skrivande. Vi är idag cirka 70 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan i Lund.

Verksamhetsledare anläggningen Folkparken

Arbetsuppgifter

Med start 2019 ska kulturverksamheten tillsammans ta Folkparken i Lund i bruk. Edmanska huset i Folkparken är en anrik byggnad belägen på Väster i Lund som varsamt renoverats och även kompletterats med paviljonger för delar av kulturskolans undervisning. I första skedet blir Folkparken framförallt repetitions- och konsertlokal för flera olika större orkestrar samt hemvist för kulturskolans dans-, teater- och cirkusundervisning. Längre fram kommer huset även att kunna utvecklas för att bli en arena för andra aktörer att tillfälligt hyra in sig i och göra publika evenemang och aktiviteter.

Nu söker vi dig som vill vara spindeln i nätet och delta i utvecklingen.

Som verksamhetsledare ansvarar du för den dagliga driften av kulturanläggningen Folkparken. Detta innebär allt ifrån bokning, avtalsskrivning, fakturering till medverkan under genomförande av föreställningar, konserter och möten och de uppgifter som är kopplade till det.
Samordning av lokalnyttjandet, samverkan och kommunikation med alla de olika aktörerna kommer att vara centrala delar i arbetet, men även problemlösning och praktiskt arbete i vardagen.

Den största aktören på anläggningen är Kulturskolan som du tillsammans med terminsvis planerar, strukturerar och säkrar genomförandet av ett antal repetitioner, konserter, undervisningstillfällen och föreställningar. I undervisningen och repetitionerna i huset under höst- och vårtermin deltar varje vecka omkring 750 barn och vuxna. I samband med kulturskolans konserter och föreställningar kommer huset att besökas av många fler.

Utöver dessa aktiviteter kommer tillfälliga aktörer att hyra lokalerna och kommer då att få service utifrån antagen taxa.

Runt dig på andra anläggningar inom kulturverksamheten, såsom Stenkrossen, Stadsteatern och Kulturskolan Lindebergska, har du ett antal drivna, erfarna kollegor och då karaktären på verksamhet i denna typ av anläggningar stundtals är intensiv men det också finns perioder av mindre aktivitet så stöttar ni varandra. Obekväma arbetstider förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med några års erfarenhet av praktiskt arbete brett inom kulturområdet. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat i scen salong miljö, vara bekväm med olika sorters personer och grupper, serviceminded och en problemlösare. Vi ser gärna att du har relevant utbildning inom scenteknik eller liknande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då Folkparken står inför en nystart är du med från början och kan bidra.

Tillsvidareanställning
Heltid
Tillträde 190301 eller enligt överenskommelse

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-13

Referensnummer

KF-181217
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Annika Kharraziha
Title: Enhetschef Kulturskolan
Telefon: 046-359 53 01

Namn: Erland Strålhberg
Title: Enhetschef scener
Telefon: 046-359 91 89

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Kulturskolan, Kultur- och fritidsförvaltningen

Tillbaka till lista