Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region. Förvaltningens verksamhet är därmed en viktig grund i ett gott samhälle där människor mår bra till både kropp och själ.

På Kulturskolan i Lund erbjuder vi ett mycket brett utbud av konstnärlig utbildning, förutom musik i alla dess former även dans, drama/teater, film/animation, bild, nycirkus, komposition och skrivande. Vi är idag cirka 70 medarbetare som arbetar vid Kulturskolan Lund.

Lärare i drama/teater 40-60%

Arbetsuppgifter

Inför höstterminen söker Kulturskolan drama/teaterpedagog i en omfattning om 40 % med möjlighet till mertid om 20 % under vissa delar av läsåret. Du kommer att leda både nybörjar- och fortsättningsgrupper i olika åldrar. Undervisning sker på schema efter skoltid, i första hand på eftermiddags- och kvällstid.
Vi söker nu en lärare som har engagemang och kunskap att fortsätta utveckla drama/teaterämnet. Tjänsten innefattar undervisning i både drama och teater. Utöver det kan det under vissa perioder även bli aktuellt att delta i samarbeten inom teaterområdet tillsammans med andra kulturaktörer, eller arbeta med projekt inom dramapedagogik med inriktning mot grundskolorna.
Du kommer att ingå kulturskolans kollegium i ämnesgruppen för bild- och scenkonstämnen tillsammans med ett tiotal kollegor och möjlighet till samplanering finns på ämnesgruppsstider och personalmöten.
Undervisningen bedrivs i första hand i Lunds tätort i Kulturskolans egna lokaler, men det kan även bli aktuellt att undervisa på andra håll runtom i kommunen framförallt i Dalby, S Sandby och Genarp.
Vi söker en kreativ och inspirerande kollega som utöver arbetet med dramaverksamheten vill vara med och utveckla Kulturskolan som helhet. För att trivas med jobbet ska du vara utåtriktad och social och självklart sätta barns behov och utveckling i fokus. Du behöver kunna skapa en trygg miljö där dina elever vågar anta utmaningar och får gärna ha erfarenhet av både arbete med utveckling av individer och grupper. Ditt förhållningsätt till det pedagogiska uppdraget bör präglas av en professionell nyfikenhet med elevens behov och kulturella värld i fokus. Du behöver trivas i ett brett uppdrag med ett engagemangsskapande förhållningssätt för nybörjarelever och en coachande ingång till de mer erfarna eleverna.
Som drama/teaterlärare ansvarar du självständigt för schemaläggning, lektioner och lektionsplanering. Du ansvarar också för de kontakter som krävs med elever och målsmän. Du planerar självständigt, tillsammans med dina elever, din undervisning och den utåtriktade verksamheten tillsammans med dina kollegor. I din tjänst ingår inslag av projektledning, medverkan i kulturskolans utvecklingsprojekt, att utveckla föreställningar tillsammans med elever, att utifrån tjänstens storlek delta vid Kulturnatten, öppet hus och på Kulturskolans dag

Kvalifikationer

Vi söker dig med följande kvalifikationer:
- Högskoleutbildning med pedagogisk inriktning mot drama- och eller teater, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Erfarenhet från tidigare arbete på kulturskola eller annat dramapedagogiskt arbete är önskvärt
-Det är en fördel om du har körkort för personbil och tillgång till bil.

Som person är du självgående och engagerad. Du är trygg i dig själv och kan behålla lugnet i stressiga situationer. Du är utåtriktad och har stor social kompetens. Som person trivs du med ordning och reda, planerar ditt arbete och arbetar målinriktat med att slutföra uppgiften, i bemötandet av andra är du vänlig men känner dig ändå bekväm med att agera rådgivande och uttrycka åsikter utifrån din kompetens.

Tillsvidareanställning med tillträde 190814.

Deltid om 40 % med möjlighet till mertid om 20 % under vissa delar av läsåret

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-06-16

Referensnummer

KF-190603
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Annika Kharraziha
Title: Enhetschef Kulturskolan
Telefon: 046-359 53 01

Namn: Charlotte Malmgren

Facklig(a) företrädare

Namn: Rickard Severin
Title: Lärarförbundet
Namn: Lärarnas riksförbund

Kulturskolan, Kultur- och fritidsförvaltningen

Tillbaka till lista