Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Mitt i Lunds centrum ligger Gymnasieskolan Spyken. Skolan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Spyken har drygt 1100 elever fördelade på fyra program: Estetiska programmet, Humanistiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Skolans vision "Spyken ger dig kunskap, kompetens och positiva erfarenheter för framtiden!" präglar arbetet på skolan.

Vi är stolta över att både personal och elever på Spyken känner sig delaktiga i vår verksamhet och söker dig som vill bli en del av "Spykenandan"!

Läs mer om Gymnasieskolan Spyken på www.lund.se/spyken

Skolbibliotekarie

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som låter skolans vision, "Spyken ger dig kunskap, kompetens och positiva erfarenheter för framtiden!", prägla ditt arbete! På Spyken råder en god stämning och stort engagemang både hos elever och personal. Vi hoppas att du vill bli en del av detta!

Som skolbibliotekarie på Spyken arbetar du med såväl olika läsfrämjande aktiviteter som undervisning inom bland annat informationssökning och källkritik. Du arbetar nära din skolbibliotekariekollega och samarbetar med skolans andra professioner och elever.

Spyken har en tydlig handlingsplan för skolbiblioteket för att ge en likvärdighet och progression i arbetet med medie- och informationskunnighet under utbildningen.

I dina arbetsuppgifter ingår:

• Medieinköp (målgruppsanpassade medier, medier i enlighet med läroplanen, anpassade medier)
• Synliggöra biblioteket och dess tjänster
• Skapa trivsam miljö
• Stärka elevernas digitala kompetens, infosökning, källkritik och upphovsrätt
• Utbilda/informera lärare inom MIK och IKT
• Samverka med skolans övriga professioner
• Ge service och stöd till lärare samt vid behov handleda lärare
• Vara delaktig i skolutveckling och lärandeprocessen
• Stödja elever med särskilda behov
• Läsfrämjande verksamhet av olika slag och i olika kanaler
• Fysiskt arbete i bibliotek och skolans reception (inköp, uppställning, svara i telefon osv)
• Hantering av beståndet, organisation av samlingarna, gallring

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap, gärna med erfarenhet av att arbeta med barn/elever i åldern 13-19 år. Du har god kunskap i skolans styrdokument.

Du som söker är kreativ, nytänkande, initiativtagande, strukturerad och kommunikativ och har god social kompetens. Du har god förmåga att samarbeta och trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är en person med intresse och kompetens att driva utvecklingsarbete.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2019-12-01
Sista datum: 2020-12-31

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-18

Referensnummer

19-130
Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Petra Karlsson
Title: Rektor
Telefon: 046-359 78 03

Facklig(a) företrädare

Namn: Genom kommunens växel
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046-359 50 00

Gymnasieskolan Spyken, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista