Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Socialsekreterare

Arbetsuppgifter

Mottagningsenheten är vägen in till socialtjänsten och ansiktet utåt. Vi finns tillgängliga mellan klockan 8-17 alla vardagar och arbetar med att ta emot och bedöma alla nya ärenden som rör socialtjänsten. Vi agerar i akuta lägen, ger råd och stöd till medborgare samt skriver, fattar beslut och dokumenterar i Procapita. Ärendena rör hela socialtjänstens verksamhetsområde och kan exempelvis omfatta barn och unga som far illa, missbruk, försörjningsstöd, boendeproblematik och stöd till anhöriga.

Vi söker nu en socialsekreterare med bred erfarenhet av socialtjänstens arbete som vill vikariera hos oss under 1 år. Du bör gilla ett arbete med högt tempo. Du arbetar med myndighetsbeslut och din roll kännetecknas av många kontaktytor och relationer både med medborgare, den egna enheten samt övriga kollegor inom socialförvaltningen. Mottagningsenheten har en ökad möjlighet till helhetsperspektiv i socialtjänstens ärenden och fungerar som länken inåt i organisationen.
Vi är måna om ett välstrukturerat arbetssätt, en hög kunskapsnivå och ett aktivt utvecklingsklimat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och gärna erfarenhet av socialtjänstens verksamhet. Vi ser gärna att du har arbetat med flera delar av socionomyrket.

Vi förväntar oss att du:
- har kunskap och är uppdaterad när det gäller relevant lagstiftning samt samhällets olika funktioner i stort
- har ett trevligt bemötande och en god förmåga att kommunicera
- utmanas av att hitta nya lösningar för våra brukare samt har en god samarbetsförmåga
- är trygg i din arbetsroll och självständigt kan göra bedömningar
- har en god förmåga att uttrycka dig både i skrift och tal
- har erfarenhet av att arbeta i Procapita

Tidsbegränsad anställning t o m 210110. Tillträde 200113.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-10-13

Referensnummer

SOC 19-44
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Karin Thornqvist
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 66 27

Facklig(a) företrädare

Namn: Visions expedition
Telefon: 046-359 59 56
Namn: Akademikerförbundet SSR
Telefon: 046-359 50 00

Mottagningsenheten

Tillbaka till lista