Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Socialrådgivare

Arbetsuppgifter

Socialförvaltningen i Lund söker en socialrådgivare till Resursenheten. Vi sitter i öppet kontorslandskap i kommunhuset Kristallen på Brotorget 1 vid stationen i Lund med närhet till många funktioner inom socialförvaltningen.

Till oss kommer brukare via bistånd från någon av förvaltningens utredningsenheter. Utifrån en individuellt upprättad genomförandeplan arbetar du som socialrådgivare tillsammans med brukare som blivit beviljad bistånd. Du möter brukare med varierande problematik såsom missbruks- och/eller psykosocial problematik samt brukare i kris. I din roll som socialrådgivare hos oss har du ett viktigt stödjande och motiverande uppdrag både i den akuta fasen och i det mer långsiktiga arbetet. Som socialrådgivare kommer du också att vara en stödfunktion för brukare med beviljat bistånd till stödbostad. Du kommer att samarbeta med andra funktioner inom övriga socialförvaltningen och också med andra aktörer och myndigheter. I Resursenhetens uppdrag ingår även uppsökande arbete.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats och en enhet som präglas av en positiv anda. Arbetsuppgifter är varierande och arbetet sker på dagtid. Vi tillämpar flextid och har subventionerad friskvård. Som socialrådgivare hos oss får du regelbunden extern handledning och annan kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömmer likvärdig och som har erfarenhet av socialt arbete. Meriterande är erfarenhet av arbete inom socialtjänst med ovan nämnd målgrupp samt vana av dokumentation i Procapita. Likaså är det meriterande om du har utbildning och erfarenhet av Motiverande Intervju (MI), Återfallsprevention(ÅP), Motivational Enhancement Therapy (MET), Case Management (CM) och Community Reinforcement Approach (CRA)

Vi tror att du som söker denna tjänst är en person som har en förmåga att arbeta självständigt utifrån ett givet uppdrag. Du är tydlig, kreativ och lyhörd. Du är en reflekterande kollega som har en smidighet i ditt kontaktskapande och samarbete med andra.

Vi ser gärna att du har körkort.

Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan idag. Hör gärna av dig om du har några frågor!

Tidsbegränsad anställning 6 mån . Tillträde efter överenskommelse.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-31

Referensnummer

SOC 19-06
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Lina Tingström
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 46 58

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision
Title: expedition
Telefon: 046-359 59 56
Namn: Anna Nilsson
Title: Vision
Telefon: 046-359 51 30
Namn: Thomas Nilsson
Title: Akademikerförbundet SSR
Telefon: 046-359 70 62

Resursenheten, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista