Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Nyvångs förskola ligger i Dalby som tillhör Barn- och skolförvaltning Lund. Förskolan består av två avdelningar och arbetar Reggio Emilia inspirerat. Vi arbetar projektinriktat och erbjuder en utbildning som är rolig, lärorik, utvecklande och trygg för barnen. Vi har en härlig utemiljö och fina omgivningar som lockar till inspirerande lek.

Förskollärare, Nyvångs förskola

Arbetsuppgifter

Förskolan har en Reggio Emilia inspirerad profil med inriktning på projektarbete och dokumentation samt barnens inflytande i utbildningen. Med hjälp av vår ateljerista arbetar vi ur ett hållbart perspektiv gällande materialval och lärmiljöer. Förskolan har även utmärkelsen Skola för hållbar utveckling. Vi arbetar även aktivt med språkutveckling där vi använder TAKK. Förskolan är också en övningsförskola och har ett utvecklande samarbete med Malmö universitets lärarutbildning.

På Nyvångs förskola arbetar du med att planera, bedriva och dokumentera arbetet i enlighet med gällande läroplan. Med det pedagogiska arbetet som bas bidrar du till att utveckla en lustfylld och lärorik miljö där varje barn får utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Du utgår från barnens behov och ger dem inflytande då du planerar och genomför aktiviteter i utbildningen. Tillsammans med dina kollegor följer du upp och utvärderar utbildningen på förskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och erfaren inom förskolläraryrket. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och kan omsätta den i praktiken. Som förskollärare har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar nyfiket, lyssnande, engagerande och kreativt. Du har förmågan att möta varje barn utifrån deras behov och perspektiv och är noga med att ge barnen inflytande i den dagliga utbildningen.

Som person är du trygg, stabil och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt för dig att skapa goda relationer till såväl barn som vårdnadshavare och dina medarbetare. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete. Utöver detta ser vi gärna att du har kunskap av pedagogiskt dokumentation och använder digitala verktyg i det dagliga arbetet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-10-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-23

Referensnummer

BSF 370/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Charlotta Nordström
Title: Rektor
Telefon: 046 – 359 66 40

Utbildningsområde 2

Tillbaka till lista