Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.

Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Inom Markentreprenad har vi en bred verksamhet med många uppgifter för att skapa och sköta en bra utemiljö för lundaborna. Vår duktiga personal anlägger och sköter bland annat gator, parker, skogsområden och skolgårdar. Dessutom kör vi särskolebarn till och från skolor, transporterar mat till skolor och boenden och ansvarar för postdistributionen mellan förvaltningarna. Vi driver även kommunens tryckeri. Förutom den dagliga verksamheten håller vi beredskap för vattenläckor, stopp i avlopp och vinterväghållning.

Nu söker vi nya medarbetare till flera av våra arbetslag för att möta en ökande marknad. Välkommen med din ansökan!Enhetschef

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill bidra till utvecklingen inom avdelningen för Transport och Service. Uppdraget som enhetschef innebär att leda arbetet för tre arbetsledare som ansvarar för transporter inom Lunds kommun. Du ansvarar även för de medarbetare som arbetar med postservice i kommunen.

Som Enhetschef har du personal-, budget- och verksamhetsansvar. I samråd med avdelningschefen för Transport och Service kommer du att leda, styra och utveckla såväl medarbetare som enhetens verksamhet.
Transport och Service består idag av cirka 50 medarbetare som arbetar med transporter, mobilitetsservice, postservice, verkstad, tryckeri och förråd.
I dina arbetsuppgifter ingår att ha god kontakt med våra uppdragsgivare och samarbetspartners. I rollen kommer du även att ha ett visst fokus på ekonomiuppföljning och upphandlingar. I detta arbete har du hjälp av vår upphandlingsstrateg och controller samt ekonomiadministratörer.

I din roll ingår att säkerställa att din enhet möter Markentreprenads övergripande mål samt i övrigt bidra till verksamhetens utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad ledare med ett kommunikativt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du kan på ett tydligt sätt förmedla organisationens förutsättningar, vilka förväntningar och mål som ställs på verksamheten och medarbetarna, och följer upp dessa tillsammans med medarbetarna.
Det är viktigt att du är trygg i ditt ledarskap har stort fokus på att leda genom andra och bidra till ett aktivt medarbetarskap. Vi vill att du har arbetat som chef i åtminstone några år och ser gärna att du har varit chef över andra chefer/ledare. Du har förmåga att leverera goda resultat i en verksamhet i förändring, där stora krav ställs på samarbete internt och externt. Du har ett ledarskap som engagerar och får dina medarbetare att växa och ta ansvar.

Då vi är en serviceorganisation ser vi gärna att du arbetat inom en service- och/eller kundorienterad organisation. Det är meriterande om du har arbetat i en offentlig verksamhet.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef Kenneth Nilsson, se kontaktuppgifter nedan. Då det är semestertider har vi bara möjlighet att ta emot frågor från den 5 juli till och med den 16 juli samt från den 7 augusti och framåt.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-08-18

Referensnummer

SF 19-30
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Kenneth Nilsson
Title: Avdelningschef
Telefon: 046-3595249

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision
Telefon: 046-359 51 30
Namn: Kommunal
Telefon: 046-359 94 62

Markentreprenad, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista