Frågor och svar om att söka jobb

Välkommen till frågor och svar!

Var hittar jag lediga jobb inom Lunds kommun?

Under Lediga jobb i Lunds kommun hittar du våra lediga jobb. Våra lediga tjänster publiceras också på bland annat Arbetsförmedlingens platsbank och Offentligajobb.se.

Hur ofta annonseras lediga jobb inom kommunen ut?

Listan med lediga tjänster inom Lunds kommun uppdateras kontinuerligt. Lunds kommun har cirka 1400 utannonserade tjänster per år.

Jag har hittat ett jobb men vill veta mer innan jag ansöker. Vem kontaktar jag?

I platsannonsen för det jobb du är intresserad av står telefonnummer till aktuella kontaktpersoner. Hör gärna av dig till dem!

Hur ansöker jag till en tjänst?

I Lunds kommun använder vi rekryteringssystemet Visma Recruit. I varje platsannons finns en länk till systemet där du fyller i dina kontakt- och merituppgifter samt skriver ett personligt brev. Vårt urval bland de sökande grundas på de uppgifter som du anger. Det är därför viktigt att du är noggrann och fyller i så många relevanta uppgifter som möjligt.

Dina uppgifter finns sedan kvar i Visma Recruit så att du kan logga in vid ett senare tillfälle och använda dem igen, till exempel om du vill söka till ytterligare en tjänst.

Upplever du något problem under ansökningsförfarandet, kontakta Visma Recruits kundservice. Kontaktuppgifter finns på deras webbsida.

Kan jag ansöka om ett jobb via e-post eller brev?

För att vi ska kunna göra ett så bra urval som möjligt inom de ansökningar som kommer in till en tjänst vill vi att du använder vårt rekryteringssystem Visma Recruit när du ansöker.

Jag vill söka ett jobb men har ingen e-postadress, vad gör jag?

För att kunna söka ett jobb via Visma Recruit måste du ha en e-postadress. Det finns många webbplatser som erbjuder gratis e-postadresser, till exempel Hotmail.

Kan jag lämna in en jobbansökan och vara konfidentiell?

Nej, alla ansökningar som kommer in till Lunds kommun är offentliga handlingar.

Hur vet jag att min ansökan har kommit fram?

När du ansöker om ett jobb via vårt rekryteringssystem får du en bekräftelse på inkommen ansökan till din e-postadress. Har du inte fått någon sådan inom ca ett dygn, hör av dig till kontaktpersonen för tjänsten.

Jag hittar inte något jobb att söka men vill ändå visa att jag finns. Hur gör jag då?

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot spontan- eller intresseanmälningar. Titta istället på listan över lediga jobb i Lunds kommun kontinuerligt. Välkommen att söka ett jobb när du hittar något som passar dig!

Du kan även anmäla ditt intresse för att arbeta som timavlönad inom vård och omsorg eller förskola, skola och fritidshem. Läs mer under Timvikarier och semestervikarier.

Jag är nyfiken på vad ett yrke innebär. Hur får jag reda på mer om yrket?

Lunds kommuns medarbetare berättar gärna om vad deras jobb innebär! Under Medarbetare berättar kan du läsa om hur några medarbetare inom olika yrken beskriver sina arbetsdagar. Antalet yrken som beskrivs fylls på hela tiden så kika tillbaka då och då! Vi har ungefär 250 olika yrken inom kommunen.

Jag är intresserad av att söka praktik inom Lunds kommun. Vem kontaktar jag?

Läs om olika möjligheter till praktik under Arbete för ungdomar och Studentjobb och praktik.

Undrar du något annat kring rekrytering inom Lunds kommun?

Kontakta gärna HR-strateg Jacob Fridblom på kommunkontoret, tfn 046-359 56 73.