Ansökan till praktikplats

Antalet praktikplatser är begränsat. Urvalprocessen kommer i första hand att ske i samråd med Lunds skolor och med socialtjänsten. Därefter görs en lottning bland dem som sökt och som inte fått erbjudande tidigare. Matchningsprocessen sker under mars och vi skickar ut besked till de som har ansökt i mitten av april månad.

Du som kan söka praktikplats måste gå i årskurs 9 på högstadiet eller årskurs 1 och 2 på gymnasiet. Du måste bo (vara folkbokförd) i Lunds kommun. Erbjudande om praktikplats går i första hand till ungdomar som har särskilda behov.

Sommarpraktik 2019

Sista dag för ansökan var den 28 februari 2019. 
Matchningsprocessen sker under mars och vi skickar ut besked till de som har ansökt i mitten av april månad.

Matchningen mellan dig och en arbetsplats

I din ansökan kan du önska vilket område du vill praktiksera inom och även i vilket geografiskt område du önskar att din praktikplats ska ligga.

Vi kan aldrig garantera att du får en plats och inte heller att du får det som du har önskat. Du har inte heller större chans att få en plats bara för att du kryssar i samtliga alternativ.

För att vi ska kunna matcha plats och person så bra som möjligt är det bättre att du endast kryssar i de alternativ som du faktiskt kan tänka dig. Av erfarenhet från tidigare somrar vet vi att många ungdomar önskar period 1 (ca 70 procent).

Sommarpraktiken är ett erbjudande från Lunds kommun, ingen rättighet och inget tvång, vill du inte ha erbjudandet så får du tacka nej.

Läs detta när du fått praktik

När du har fått en praktikplats

Kontakt

Sommarpraktiken

Socialförvaltningen

Postadress: Sommarpraktik, Kristallen, Box 1255, 221 05 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund

Samordnare: Nora Al Barkawi
Telefon: 046-359 84 68
E-post:
Nora.albarkawi@lund.se
Telefontid: Vardagar 1012

Socialförvaltningen

Postadress: Socialförvaltningen, Box 1255, 221 05 Lund
Besöksadress:
Brotorget 1, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:socialforvaltningen@lund.se